Gemakkelijk en veilig bestellen bij LLooks Living. Persoonlijke service en bezorging.

POTTENKIJKERS BLOG – MONTANO

In de pottenkijkers blog Montano vertellen we meer over de achtergrond van en inspiratie voor deze serie handgemaakt aardewerk. Montano betekent zowel in het Spaans als in het Portugees “afkomstig uit de bergen”. Alle potten, vazen, flessen en schalen die wij in ons assortiment hebben worden in Portugal gemaakt.

Als je op zoek bent naar serene rust, dan moet je de bergen in trekken. Beklim de oeroude reuzen, die miljoenen jaren geleden ontstaan zijn door het schuiven van delen van de aardkorst. Deze heeft massief gesteente omhoog gestuwd. Waan je op grote hoogte en geniet van het wijdse uitzicht.

Onze serie Montano bloempotten, flessen en schalen is gebaseerd op deze gebergtes. Een vleugje klassiek en landelijke uitstraling van het Italiaans stadje Montano maakt de sfeer compleet. Deze serie doet je verlangen naar frisse berglucht en naar een lange wandeling over smalle paadjes naar de top. En dat terwijl de zon hoog aan de hemel staat en je niets anders hoort dan het gefluit van vogels.

Deze enorme reuzen doorstaan al miljoenen jarenlang de tand des tijds. En iedere berg heeft zijn eigen verhaal. Over het ontstaan, over hoe ze zijn bedwongen door klimmers, over verliefde stelletjes die hand in hand de berg opliepen om bovenaan te kijken naar de zonsondergang. Naar de grote koperen bal, die langzaam wegzakt, terwijl de wereld letterlijk en figuurlijk aan hun voeten lag.  

De Montano serie bloempotten, flessen en schalen ademen diezelfde serene rust uit. De serie is een ode aan gebergte. Montano komt in de kleuren oker goud en roze goud. Met deze frisse en tegelijkertijd rustieke uitstraling haal je het voorjaar in huis. Welk jaargetijde het ook is. Deze serie past bijzonder goed in een landelijke, rustieke of klassieke inrichting, maar kan zelfs in een modern interieur een tegengeluid laten horen. 

 

Montrano fles met Paris potvaas
Sfeerfoto Montano oker met plant
Sfeerfoto montano roze drie soorten
Montano roze potten sfeer

TRADITIONEEL HANDGEMAAKT

De Montano serie is een toonbeeld van vakmanschap en straalt serene rust uit. De bloempotten, flessen en schalen worden op traditionele wijze met de hand gemaakt uit de allerbeste terracotta klei. De Portugese pottenbakkers besteden heel veel zorg, tijd en aandacht aan een hoogwaardige afwerking van ieder product.

De oker of roze afwerking geeft de Montano serie een rustieke uitstraling. Deze komt extra goed uit de verf door de subtiele goudglans. Deze serie laat iedere plant en ruimte stralen. Montano bestaat uit verschillende maten potten, flessen en schalen. De flessen zijn daarnaast heel erg gewild om te combineren met pampasgras. Wat deze serie extra biedt is dat er heel mooi in hoogte te variëren is door potten, flessen en schalen met elkaar te combineren.

Let op: alle producten zijn handgemaakt. Hierdoor kan de vorm, kleur of maat bij ieder product iets van elkaar afwijken. Authenticiteit.  Daarnaast is ieder product gemaakt van natuurlijk materiaal: terracotta klei, dat van zichzelf poreus is. Daardoor is 100% waterdichtheid niet te garanderen. Ons advies is om een potschotel, binnenzak of binnenpot te gebruiken om verkleuring van de ondergrond tegen te gaan.

 

HAAL MONTANO IN HUIS

We zijn aan het einde gekomen van de Pottenkijkers blog Montano. Shop eenvoudig alle Montano producten in onze webwinkel. Wij zorgen ervoor dat iedere pot zorgvuldig en schokvrij wordt ingepakt. Wij wensen je heel veel plezier met je aankoop!