Gemakkelijk en veilig bestellen bij LLooks Living. Persoonlijke service en bezorging.

POTTENKIJKERS – LISSABON

Lissabon – Kleurrijke hoofdstad van Portugal.

De Portugese hoofdstad Lissabon is een stad die je gezien moet hebben. Azulejos sieren de talloze barokke kerken in de stad, de was hangt buiten aan een lijntje te drogen en iedere vijf minuten komt het karakteristieke houten trammetje rammelend voorbij rijden.

Onze nieuwe serie Lissabon bloempotten, vazen en schalen is gebaseerd op deze prachtige stad. Lissabon is een van de meest veelzijdige hoofdsteden van Europa. Tegelijkertijd voelt Lissabon op sommige plekken als een groot dorp. Hier weerklinkt de Fado, het Portugese levenslied in de geplaveide steegjes. Hier drink je een glas vinho verde op het terras en kun je het heel laat maken in het bruisende wijkje Bairro Alto.

De oude volkswijk Alfama behoort tot de meest schilderachtige plekjes van Lissabon. Gelegen tegen een heuvel en het omvat een ingenieus netwerk aan smalle en doodlopende straatjes. Boven Alfama ligt het kasteel  Castelo de São Jorge welke vanuit de hele stad te zien is. Dwars door Lissabon rijdt het iconische trammetje, welke moeilijk over het hoofd is te zien. Deze oude houten tram 28 beweegt zich al rammelend door het centrum.

Ten westen van het centrum van Lissabon ligt de wijk Belem met zowel het indrukwekkende klooster Mosteiro dos Jerónimos als de Torre de Belém. Eerstgenoemde is een prachtig klooster waar onder andere ontdekkingsreiziger Vasco da Gama begraven ligt. Blikvangers zijn de gevel vol details en de prachtige kloostertuin. Torre de Belem is een oude toegangspoort aan de rivier de Taag en werd gebouwd in dezelfde stijl als het klooster.

Onze Lissabon serie bloempotten, vazen en schalen ademen diezelfde sfeer uit. Enerzijds bruisend en energiek en tegelijkertijd ‘dorps’ en met een motto van ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’.

De serie is een ode aan Lissabon en Portugal, de bakermat van het aardewerk en keramiek. Deze serie komt in de kleuren zwart en olijf groen, beide afgewerkt met een vleugje goud. Heel elegant, eigentijds en tijdloos tegelijk. Met deze frisse en rustieke uitstraling haal je een sieraad voor je woning en planten in huis. Deze serie past bijzonder goed in een landelijke, rustieke of klassieke inrichting, maar kan zelfs in een modern interieur een tegengeluid laten horen.